Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Care va fi polul de crestere pentru Romania in 2015: Ritm ametitor pentru un sector al economiei

Care va fi polul de crestere pentru Romania in 2015: Ritm ametitor pentru un sector al economiei

Consumul intern este cel mai puternic vector de crestere a economiei Romaniei, se arata in editia din iunie 2015 a barometrului EY Eurozone Forecast (EEF).

Performanta economica a Romaniei in primul trimestru al acestui an a fost peste asteptari, marcand o crestere economica de 4,2%. Desi este putin probabil ca acest ritm sa fie sustinut pe parcursul intregului an, perspectivele pentru 2015 raman destul de optimiste.

Daca revenirea zonei euro se pastreaza pe aceleasi coordonate, perspectiva de crestere a PIB-ului Romaniei este de 3,1% in 2015 si de 3,2% in 2016, cu posibilitatea de a depasi aceste niveluri dupa 2017, se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Consumul intern a crescut la nivel real cu un ritm care nu a mai fost atins din 2008 incoace, inregistrand un avans trimestrial de 2,6% in ultimul trimestru al anului 2014, potrivit EY. Tendinta a continuat si anul acesta, cand s-a inregistrat o crestere a salariilor in medie cu aproape 7% in ianuarie si in februarie, fata ...citeste mai departe despre "Care va fi polul de crestere pentru Romania in 2015: Ritm ametitor pentru un sector al economiei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1286 ori