Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Finanţelor, despre supraimpozitarea veniturilor: "Nu ştiu despre ce vorbiţi"

Ministrul Finanţelor, despre supraimpozitarea veniturilor: "Nu ştiu despre ce vorbiţi"

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a declarat miercuri, 3 mai, despre supraimpozitarea veniturilor, că va fi o analiză sau o comunicare pe acest subiect în momentul în care va exista o discuţie aprobată în coaliţie.

Câciu spune că sunt mai multe ipoteze de lucru plecate de la faptul că există un cumul imens de venituri la stat care deranjează întreaga populaţie a României şi cred că trebuie găsite nişte soluţii, de echilibrare, de făcut un echilibru între cei care lucrează în mediul privat şi cei care lucrează la stat şi cumulează mai multe venituri.

Întrebat despre supraimpozitarea salariilor, ministrul de Finanţe a spus: ”Nu ştiu despre ce vorbiţi”. ”Ceea ce vreau să vă spun este că veţi avea o analiză sau o comunicare pe acest subiect, în momentul în care va exista o discuţie aprobată în coaliţie, dar a existat o ipoteză de lucru, sunt mai multe ipoteze de lucru şi ele au plecat de la următorul principiu, pe care cred că îl ştiţi deja, pentru că a apărut în spaţiul public, acela că există totuşi un cumul imens de venituri la stat care deranjează întreaga populaţie a României”, a arătat Câciu.

El a continuat: ”Cred că trebuie găsite nişte soluţii, de echilibrare, de făcut un echilibru între cei care lucrează în mediul privat şi cei care lucrează la stat şi cumulează mai multe venituri”, a explicat ministrul Finanţelor.

Adrian Câciu a precizat că a fost propus la momentul discuţiei în coaliţie un anumit standard şi s-a plecat de la nivelul salariului preşedintelui.

Întrebat când ar putea să se ia o decizie, ministrul a spus: ”Trebuie să închidem analizele, să avem discuţia politică în coaliţie, după care, evident, transparenţă decizională, avizarea interinstituţională şi aprobarea în Guvern. Probabil la jumătatea lunii”, a spus Câciu. ...citeste mai departe despre "Ministrul Finanţelor, despre supraimpozitarea veniturilor: "Nu ştiu despre ce vorbiţi"" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 651 ori