Au crescut taxele pentru parcările de reședință, iar bucureștenii au început să renunțe la locurile pe care le închiriau până acum.
De la începutul anului, la primăriile din sectoare s-au înregistrat sute de cereri, potrivit unei postări pe Facebook a jurnalistului Vitalie Cojocari.
Iată niște cifre pe sectoare:
Primăria 1 - nu există deocamdată informațiiPrimăria 2 - 65 cereriPrimăria 3 - 269 cereriPrimăria 4 - 137 cereriPrimăria 5 - 18 cereriPrimăria 6 - 60 cereri
Unde vor parca oamenii care au renunțat?
Cel mai probabil că cei care au acum locuri de parcare și vor renunța la abonamentele anuale, vor fi nevoiți ca atunci când se vor întoarce acasă să facă kilometri buni până vor găsi un loc unde să își lase mașina.
”Reprezentanții primăriilor de sector cu care am discutat nu știu, speră doar să parcheze regulamentar. Doar că acești cetățeni trebuie să știe că în curând nu vor găsi așa de ușor locuri regulamentare gratuite. Așa cum este acum”, scrie Vitalie Cojocari pe contul său.
Primăria Generală pregătește regulamentul pentru parcări. Astăzi am reușit să citesc draftul și mai jos vă explic ce se schimbă.
În primul rând, iată cum definește parcajul: ”orice spaţiu special destinat parcării vehiculelor, semnalizat prin indicatoare şi marcaje, delimitat de zona destinată circulaţiei vehiculelor sau de alte zone”
”Acum există în jur de 30 de mii de locuri administrate de Compania Parking. După ce regulamentul va intra în vigoare, primăria ar urma să identifice și alte spații de parcare din București pe care să le marcheze.
Cum se va plăti parcarea pe domeniul statului
Parcajele publice contra cost vor fi pe bază de tichet de parcare sau pe bază de abonament și vor fi semnalizate cu indicatoare de circulaţie "Parcare cu plată".
Potrivit noului regulament dispar angajații care îi taxează acum pe șoferi și vor apărea parcometrele.
Cei care nu au bani cash vor putea plăti prin sms la un număr scurt.Valoarea tarifului pentru parcarea pe bază de abonament se stabileşte anual prin hotărârea Consiliului General.
Parcarea pe bază de tichet conferă dreptul de parcare pentru perioada de timp menţionată pe tichet în orice parcaj public.
Tichetul de parcare se păstrează pe toată durata timpului de parcare și se expune la loc vizibil.
La expirarea timpului de parcare este obligat să părăsea ...citeste mai departe despre "Bucureștenii au început să renunțe la locurile de parcare din cauza tarifelor mari. Unde își vor lăsa mașinile" pe Ziare.com