BNR prognozeaza inflatie 0%, ca urmare a scaderii TVA

Miercuri, 06 Mai 2015, ora 16:00
1173 citiri
BNR prognozeaza inflatie 0%, ca urmare a scaderii TVA
Foto: Arhiva / BNR

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a redus prognoza pentru rata anuala a inflatiei in acest an, de la 2,1% la 0%, impactul fiind dat de scaderea cotei TVA la 9% pentru alimente bauturi nealcoolice si alimentatie publica, rata urmand sa ajunga la peste 1,5% in ultimul trimestru al anului viitor.

"Comparativ cu februarie 2015, noua evaluare a proiectiei indica o traiectorie mai joasa a ratei anuale a inflatiei prognozate. Revizuirea substantiala decurge din incorporarea masurii reducerii TVA pentru alimente, bauturi nealcoolice si servicii de alimentatie publica de la 1 iunie, de la 24% la 9%", a declarat miercuri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in cadrul briefingului dupa sedinta Consiliului de Administratie pe probleme de politica monetara.

El a aratat ca principalele riscuri deriva din persistenta incertitudinilor privind evolutiile mediului extern, din Grecia si zona euro, precum si tensiunile geopolitice regionale.

"Impactul scaderii cotei TVA este asteptat sa determine ...citeste mai departe despre "BNR prognozeaza inflatie 0%, ca urmare a scaderii TVA" pe Ziare.com

#inflatie zero, #Mugur Isarescu scadere inflatie zero , #Stiri Macroeconomie