Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ratingurile UniCredit, supravegheate de Moody's

Ratingurile UniCredit, supravegheate de Moody's

Agentia de evaluare Moody's a pus sub supraveghere ratingurile Unicredit, pentru soliditate financiara si "Aa3" pentru depozite pe termen lung si datorii cu prioritate la plata, in vederea unei posibile retrogradari, in urma unor probleme precum cele legate de creditele neperformante pe piata italiana, anunta NewsIn.

Agentia a aratat intr-un comunicat ca profitabilitatea operatiunilor din Italia ale UniCredit a fost si continua sa fie afectata de cresterea sustinuta a imprumuturilor neperformante, mai mari decat in cazul altor banci italiene.

Moody's considera totodata ca profitabilitatea si calitatea activelor UniCredit se vor mentine o perioada indelungata la un nivel corespunzator unui rating mai scazut pentru soliditate financiara.

Ratingul Prime 1 pentru depozite si datorii pe termen scurt nu este afectat de masura.

In privinta ratingului pentru depozite si datorii pe termen lung, punerea sub supraveghere reflecta posibila retrogradare a calificativului pentru soliditate financiara.


Moody's a precizat ca acest rating a fost ridicat, cu trei trepte, de probabilitatea ridicata de sprijin din partea autoritatilor italiene, in caz de probleme.

Agentia anticipeaza insa ca acest sprijin sistemic va reveni la un moment dat la nivelul anterior crizei, sporind presiunile de scadere a ratingului.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1422 ori