Moody's a retrogradat Cipru

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 12:43
1500 citiri
Moody's a retrogradat Cipru

Agentia de evaluare financiara a retrogradat cu doua trepte ratingul pentru credite pe termen lung al Ciprului, de la "A2" la "Baa1", conform Mediafax.

Calificativul pentru credite pe termen scurt a fost coborat de la "P-1" la "P-2", se arata intr-un comunicat al agentiei.

Moody's a luat in calcul si riscul material ca cel putin cateva banci din Cipru sa aiba nevoie de ajutorul statului pe termen mediu, ca urmare a expunerii la situatia din Grecia.

Perspectiva ratingului pe termen lung este negativa si reflecta opinia Moody's ca, in actualul climat, asteptarile pentru calificativul "Baa1" sunt de revizuire in scadere.

Centrala electrica Vasilikos a fost distrusa accidental la 11 iulie, ca urmare a unei explozii la o baza navala din apropierea acesteia.

Evenimentul, care a cauzat perturbari majore in aprovizionarea cu energie electrica a tarii, a determinat Moody's sa coboare estimarea de crestere economica a Ciprului la 0% pentru acest an si la 1% pentru 2012.

In Romania sunt prezente doua banci cipriote importante, respectiv Marfin Popular Bank si Bank of Cyprus. Grupul Marfin Popular Bank este prezent prin Marfin Bank Romania si o firma de leasing.

Bank of Cyprus a intrat pe piata din Romania in martie 2007, cu servicii de leasing, iar patru luni mai tarziu a inceput operatiunile bancare, pe zona clientilor corporate. Grupul este prezent in Romania prin Bank of Cyprus si Cyprus Leasing.

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#retrogradare, #moody, #credit, #credit termen lung, #rating tara , #Rating