Comisia Europeana ar putea finanta infrastructura de irigatii

Joi, 24 Mai 2012, ora 11:05
1706 citiri
Comisia Europeana ar putea finanta infrastructura de irigatii

Comisia Europeana ar putea aproba finantarea unui program de investitii dedicat infrastructurii de irigatii si sursei de apa, masura confirmata, zilele acestea, de comisarul european Dacian Ciolos, a declarat, joi, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

"Comisarul Dacian Ciolos a confirmat ca ceea ce doresc sa fac prin acest program de irigatii este fezabil din punct de vedere al Comisiei Europene. Practic, este pentru prima data in Romania cand vom avea un program special dedicat infrastructurii de irigatii si sursei de apa. Pana acum niciun alt stat membru nu a mai solicitat asa ceva, desi exista un mic precedent in Portugalia, dupa care vom fundamenta si noi cererea catre Comisia Europeana", a subliniat seful MADR.

Acesta a precizat ca finantarea acestui program din fonduri europene va reprezenta un ajutor extrem de important pentru sectorul agricol din Romania.

Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, a declarat luni, la Bucuresti, ca Romania trebuie sa gandeasca cateva proiecte mari, care sa sustina dezvoltarea agriculturii in viitor.

"Ma gandesc la sectorul de irigatii, atat pe proiecte mari de infrastructura, cat si pe proiecte regionale si locale de sisteme de irigatii adaptate unui specific sectorial. Aici ma refer la mari proiecte care pot fi sustinute financiar nu numai prin Politica Agricola Comuna, ci si prin fondurile structurale", a adaugat Dacian Ciolos.

Acesta a dat exemplul Canalului Siret-Baragan (est), care poate fi finantat pe partea de infrastructura din fonduri de coeziune, iar conectarea fermelor la aceste sisteme ar putea fi facuta prin Politica Agricola Comuna.

#Comisia Europeana infrastructura irigatii, #investitii infrastructura irigatii, #finantare program infrastructura irigatii , #Programe agricultura