Oamenii de afaceri vor autostrada intre Sibiu si Pitesti

Sambata, 20 Februarie 2010, ora 12:49
2165 citiri
Oamenii de afaceri vor autostrada intre Sibiu si Pitesti

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) a solicitat Guvernului urgentarea initierii constructiei autostrazii Pitesti - Sibiu, aceasta urmand sa fie o alternativa la actualul drum care face legatura dintre cele doua localitati pe Valea Oltului.

Reprezentantii oamenilor de afaceri considera ca aceasta autostrada ar trebui construita in regim de parteneriat public-privat, ceea ce inseamna ca statul ar trebui sa concesioneze respectivul tronson catre o companie privata, care sa perceapa taxe de acces, informeaza Gandul.

Singura reactie a premierului, aflat la Cluj Napoca, a fost sa promita ca va schimba denumirea actului normativ care reglementeaza aceasta forma de asociere. Concret, modificarea titulaturii din "Legea concesiunilor" in "Legea parteneriatului public-privat" nu schimba cu imbunatateste cu nimic cadrul legal actual.

Emil Boc nu a precizat nici cand ar putea incepe procedurile pentru constructia autostrazii.

Oamenii de afaceri au mai facut o solicitare catre Ministerul Transporturilor prin care cere sa fie informat asupra cheltuielilor facute cu reparatiile normale sau cu ocazia deszapezirilor, inundatiilor sau a caderilor de stanci pe tronsonul actual dintre Sibiu si Pitesti.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#afaceri, #autostrada, #boc, #concesiune , #Ministerul Transporturilor