Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Valentin Lazea: Prioritizarea investitiilor, marea provocare a Romaniei

Valentin Lazea: Prioritizarea investitiilor, marea provocare a Romaniei


Una din provocarile pe termen mediu pentru Romania este delimitarea clara a granitei dintre investitiile de stat si cele private, a apreciat, joi, economistul sef al BNR, Valentin Lazea, intr-o conferinta cu tema "The World Bank global economic prospect 2013", desfasurata la Academia de Studii Economice.

"Este necesara o combinatie foarte clara intre investitiile private si investitiile publice, iar Romania are avantajul ca in energie are un mix de resurse. Important este sa decidem in ce sector este prioritar sa investim. Cred ca sectorul privat ar trebui sa investeasca in energiile verzi, eoliana si solara. Pentru fiecare sector trebuie sa stim foarte clar ce investitii trebuie facute de stat si ce investitii trebuie facute de sectorul privat", a spus Lazea.

Acesta a aratat pe de alta parte, ca Romania are nevoie sa creasca locurile de munca, dar altele decat in agricultura, importante in acest moment fiind locurile de munca cu productivitate inalta.

"Statul trebuie sa faca un singur lucru in ceea ce priveste zona rurala - sa investeasca doar in infrastructura. Restul trebuie facut de sectorul privat. Trebuie sa stim foarte clar limitele pana la care poate merge statul cu investitiile", a subliniat Lazea.

Economistul sef al BNR a aratat ca Romania se afla pe un trend bun in ceea ce priveste criteriile de la Maastricht si a spus ca Banca Centrala are sub control evolutiile privind inflatia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1919 ori