Planuri: FP, listat la una din bursele mondiale in prima jumatate a lui 2012

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 19:10
1173 citiri
Planuri: FP, listat la una din bursele mondiale in prima jumatate a lui 2012

Managerul de fond al Fondului Proprietatea (FP), Greg Konieczny, a declarat miercuri ca a doua listare a Fondului pe una dintre bursele internationale reprezinta un punct foarte important pe agenda, listarea fiind propusa pentru prima jumatate a anului viitor.

"In ceea ce priveste progresele viitoare, a doua listare este un punct foarte important pe agenda nostra. Am vorbit despre acest lucru in urma cu un an, iar la jumatatea acestui an am facut recomandarea ca Fondul Proprietatea trebuie sa fie pe una dintre bursele de valori internationale", a mentionat Konieczny.

Managerul de fond al FP a mentionat ca se doreste pastrarea acestui punct pe agenda. "Am facut cativa pasi pentru a putea sa realizam aceasta listare, insa mai avem nevoie ca autoritatea de reglementare, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa ne dea acordul", a mentionat Konieczny.

Acesta sustine ca tinta ramane prima jumatate a anului viitor "daca se poate". "Aici avem enumerate cateva restrictii pe care CNVM le impune. Am studiat foarte bine piata si posibilitatile inainte sa facem aceasta recomandare. Faptele arata ca pietele locale beneficiaza cel mai adesea in urma listarii secundare. Lichiditatile pe piata locala cresc, iar principala idee a celei de-a doua listari este de a atrage investitorii, si nu de a retrage lichiditatile de pe piata", a mai spus managerul de fond al FP.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton a fost declarat castigator, in iulie 2009, al mandatului in valoare de 3,63 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectata dintre sapte companii globale de management al activelor.

#Fondul Proprietatea listare bursa mondiala, #Fondul Proprietatea burse valori internationale , #Investitii economice