Majorarea pragului la SIF-uri, din nou pe agenda.

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 08:58
1142 citiri
Majorarea pragului la SIF-uri, din nou pe agenda.

Proiectul legislativ de ridicare a pragului de detinere din capitalul SIF-urilor de la 1% la 5% va intra in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor luni sau marti.

Dupa ce parlamentarii au mai amanat dezbaterea proiectul inca o data saptamana trecuta, initiativa legislativa ridicarea pragului de detinere a capitalului SIF-urilor intra pe ordinea de zi a sedintei Camerei Deputatilor pe 28 sau 29 noiembrie.

Investitorii de la bursa asteapta deznodamantul acestei initiative de 2 ani.Proiectul a fost initiat de senatorul ardean Ovidiu Marian, ca raspuns al faptului ca drepturile mai multor actionari au fost restranse pe motiv ca ar fi actionat in mod concertat.

Investitorii de pe bursa asteapta deznodamantul acestei initiative de majorare a pragului inca din vara lui 2009, cand un grup de senatori si deputati, in frunte cu senatorul aradean Ovidiu Marian, a lansat acest proiect de lege in urma scandalului de la AGA de la SIF Banat-Crisana, cand drepturile mai multor actionari au fost restranse pe motiv ca ar fi actionat in mod concertat.

Desi se afla pe ordinea de zi a deputatilor, proiectul ar putea fi din nou amanat din lipsa de timp. Proiectul se afla pe pozitia 29 in ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor din 28 si 29 noiembrie.

Dupa ce va fi aprobat de Camera Deputatilor, proiectul de lege va merge spre promulgare la presedintele Traian Basescu.

Limita de 1 % nu le permitea grupurilor de investitori sa ia hotariri precum majorarea dividentelor sau listarea BCR.

Cuantificata in bani, miza votului parlamentarilor ar fi de circa 750 mil. euro, adica diferenta dintre activele nete totale ale SIF-urilor si capitalizarile lor actuale. In plus, actionarii isi vor putea exercita mai bine drepturile legale, putand participa la luarea deciziilor.

#majorare SIF, #listare Bursa SIF, #majorare prag SIF , #Investitii economice