Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sova: Gradul de finantare a lucrarilor la autostrazi este de 71%

Sova: Gradul de finantare a lucrarilor la autostrazi este de 71%


Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, a declarat, vineri, ca gradul de finantare a lucrarilor la autostrazi a ajuns la 71%, iar pentru drumuri nationale la 21%.

"In ceea ce priveste finantarea proiectelor de infrastructura, avem 71% la autostrazi si 21% la drumuri nationale. Finantarea din fondurile de coeziune a ajuns la 120 - 125%, iar cea pentru programe de dezvoltare regionala a ajuns la 115 - 120%. Am facut finantari de 200%. Fata de perioada 2007 - 2012, in 2013 s-au facut finantari de 200%. Ma refer la domeniul major 1 'Autostrazi si drumuri nationale'", a spus Sova, in timpul dezbaterilor privind proiectul de buget pe 2014, care au avut loc in comisiile reunite de Privatizare, Industrii, Servicii si Economie din Senat si Camera Deputatilor.

Sova a precizat ca "pana in 2016 va fi dus la 100% nivelul la drumurile nationale si autostrazi a ceea ce inseamna incasare".

Potrivit ministrului delegat, lucrarile la centura Brasovului nu se pot finaliza in 2014, din cauza proceselor de licitatie care sunt inca in curs, insa au fost alocati 60 de milioane de lei pentru anul viitor.

Lucrarile la drumul Constanta - Tulcea vor fi terminate in 2015, iar pentru legatura Nadlac-Arad se cauta solutii, a aratat Dan Sova.

"In 2014, vom fi legati la autostrada M3 pe la Nadlac. Vom gasi o solutie la cererile agricultorilor, care exced proiectul", a dat asigurari acesta.

El a subliniat ca pasajele pentru fermieri nu erau incluse in proiectul initial.

"In proiectul Nadlac - Arad, acele pasaje pentru fermieri nu erau prezente si nu exista bani europeni pentru acestea", a precizat ministrul delegat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1274 ori