Guvern: Pe infrastructura s-a acordat 37% din suma catre administratii PDL

Luni, 14 Martie 2011, ora 22:44
1235 citiri
Guvern: Pe infrastructura s-a acordat 37% din suma catre administratii PDL

Guvernul transmite o precizare cu privire la fondurile guvernamentale alocate in baza Ordonantei 7/2006, mentionand ca pentru componenta infrastructura, 37% din suma a fost alocata catre administratii PDL, potrivit NewsIn. 

Executivul reitereaza ca fondurile guvernamentale alocate in baza Ordonantei 7/2006 nu au fost acordate pe criterii politice, ci in functie de stadiul investitiilor aflate in derulare, in baza cererilor de finantare depuse in cadrul Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural, de catre autoritatile publice locale.

Executivul a alocat 386 de milioane de lei pentru continuarea finantarii a peste 1000 de proiecte de investitii aprobate deja, in cadrul acestui Program.

Potrivit comunicatului de presa, suma de 126,7 milioane de lei alocata de Guvern pe componenta baze sportive a fost distribuita in felul urmator: 31% catre administratii PSD+PC, 28% catre administratii PNL, 27% catre administratii PDL, 9% catre administratii UDMR, 5% catre administratiile care apartin altor formatiuni.

Pentru componenta infrastructura, adauga Guvernul, cei 259,3 milioane de lei, au fost alocati in felul urmator: 37% catre administratii PDL, 27% catre administratii PSD+PC, 16% catre administratii PNL, 14% catre administratii UDMR, 6% catre administratiile care apartin altor formatiuni.

"Subliniem ca alocarea sumelor potrivit acestui Program guvernamental s-a facut in fiecare an, in functie de evolutia si stadiul investitiilor si in baza cererilor de finantare depuse de autoritatile locale, potrivit legii. D e la debutul programului au fost finantate 2500 proiecte in valoare de aproximativ 3,5 miliarde de lei, iar 600 au fost finalizate si puse in functiune.

In 2009 si 2010 au fost alocati aproximativ 1,5 miliarde de lei pentru acest program, restul de 2 miliarde fiind alocati din 2006 pana in 2009. Fondurile alocate proiectelor potrivit OUG 7/2006 au fost prevazute in fiecare an in Legea Bugetului de Stat - inclusiv in anul 2011 - si nu se suporta din Fondul de Rezerva Bugetara la dispozitia Guvernului.

Programul de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural a demarat in 2006, valoarea lui fiind, pana in 2012, de 4 miliarde de lei pentru partea de infrastructura (ce cuprinde retele de apa, canal, retele de distributie apa, poduri, podete, platforme menajere) si de 525 de milioane de lei pentru componenta "Baze sportive in mediul rural"", mai informeaza Guvernul.

Recepție amânată de birocrație pentru cel mai scump drum judeţean din România. Un anunț oficial blochează totul
Recepție amânată de birocrație pentru cel mai scump drum judeţean din România. Un anunț oficial blochează totul
Amânare din motive birocratice a recepției celui mai scump drum judeţean din România, Transapuseana, din judeţul Alba. Marius Haţegan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba. a declarat...
Pod nou peste Olt, între Corabia și Turnu Măgurele. Când ar putea să circule primele mașini pe noua structură
Pod nou peste Olt, între Corabia și Turnu Măgurele. Când ar putea să circule primele mașini pe noua structură
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat lansarea licitației pentru un nou pod peste Olt, între Corabia și Turnu Măgurele, în județul Teleorman, podul...
#finantare, #fonduri, #fondui guvernamentake, #infrastructura, #guvern , #Infrastructura

Curs valutar

1 EUR = 4.9766 RON

0.0003

1 USD = 4.5135 RON

0.0050
  1. Avertismentul economiștilor pentru români: „Va fi jale în 2025". Câți bani primesc unii angajați ca să-și dea acum demisia
  2. Românii pot cumpăra titluri Tezaur începând de luni. Dobânzile, aceleași ca în septembrie
  3. Criza din fabricile României. Capcana economică din care industria nu a reușit să scape în 2024
  4. O companie a guvernului maghiar pregătește o lovitură de proporții în România. Vrea să preia o societate importantă dintr-un domeniu strategic
  5. Măsura dură ce ar putea afecta toți românii, din 2025: „Am avertizat, deja"
  6. Dimensiunea dezastrului! România are deficit de cont curent mai mare decât Franța, la un PIB de zece ori mai mic!
  7. Va renunța România la plafonarea prețurilor la energie? Ciolacu: "Comisia Europeană nu mi-a cerut niciodată nimic anormal"
  8. PSD pregătește impozitul progresiv înainte de campania electorală. Angajații ar putea rămâne cu sute de lei în plus în buzunar SURSE
  9. Județele unde românii câștigă cele mai mari salarii. 1 din 3 cetățeni se află la limita supraviețuirii
  10. Investiție uriașă de zeci de milioane de euro într-o fabrică de procesare a cartofilor pentru prăjit. Va fi cea mai mare din România și va produce de 6 tone pe oră