Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vasilescu: Reintregirea salariilor nu va afecta inflatia

Vasilescu: Reintregirea salariilor nu va afecta inflatia


Consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Adrian Vasilescu, considera ca revenirea la nivelul salariilor din 2010 in sectorul public nu va avea efect asupra inflatiei.

"Eu cred ca, asa cum inteleg eu ca ar urma sa se faca reintregirea salariilor, aceasta nu are cum sa afecteze inflatia. Dupa 22 de ani, este prima data cand Romania se apropie, chiar se incadreaza in nivelul mediu european si cel mediu al zonei euro. In al doilea rand, este posibil ca la sfarsitul acestei luni sa vedem o inflatie de doi la suta", a declarat Vasilescu, care a precizat ca taierea a 25 la suta din salarii a afectat direct cresterea economica si intregind salariile se da un impuls cresterii economice.

Adrian Vasilescu a mentionat ca reprezentantii FMI discuta cu cei ai BNR probleme de politica monetara si probleme de stabilitate financiara.

"Aceste probleme sunt in responsabilitatea Bancii Nationale, prerogative ale BNR si pot sa va asigur ca discutia cu FMI este calma si nu sunt niciun fel de temeri ca lucrurile nu vor merge bine. Este o discutie extrem de tehnica si nu exista niciun fel de neintelegere. Nu sunt schimbari in politica monetara", a explicat oficialul BNR.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1020 ori