UniCredit: BNR va mentine dobanda cheie, iar inflatia va creste

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 10:20
1617 citiri
UniCredit: BNR va mentine dobanda cheie, iar inflatia va creste

Reprezentantii UniCredit Tiriac Bank se asteapta ca Banca Nationala a Romaniei sa decida, la urmatoarea sedinta de politica monetara, mentinerea dobanzii de politica monetara la 5,25% si a nivelului rezervelor minime obligatorii (RMO).

"Ne asteptam ca Banca Nationala a Romaniei sa mentina dobanda de politica monetara la 5,25% si, de asemenea, sa mentina si rezervele minime obligatorii (RMO) la nivelele precedente, la viitoarea sedinta de politica monetara", a declarat, Catalina Molnar, economist-sef al UniCredit Tiriac Bank.

Urmatoarea sedinta a Consiliului de Administratie al BNR dedicata politicii monetare va avea loc in data de 27 septembrie 2012.

"Chiar daca inflatia a accelerat peste asteptari si sunt sanse mari ca tinta de inflatie sa fie depasita, natura presiunilor inflationiste, precum si asteptarile ca deficitul de cerere sa fie persistent, limiteaza deocamdata premisele unei cresteri a dobanzii", a spus Molnar.

Ea se asteapta ca in partea a doua a anului inflatia sa accelereze, ca urmare a efectului de baza nefavorabil dat de scaderea puternica a preturilor alimentelor anul trecut, ca urmare a unui an agricol extraordinar.

"Insa miscarea ascendenta a fost net superioara asteptarilor, socurile de oferta (datorita secetei) si factori exogeni precum cresterea pretului petrolului si in plus cresteri neprevazute de preturi la electricitate si gaz explica aceasta evolutie", a subliniat economistul-sef al UniCredit.

#bnr dobanda cheie, #BNR inflatie, #BNR rezerve minime obligatorii, #UniCredit Tiriac date BNR , #Inflatie