Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania, locul II in UE la cresterea productiei industriale, in iulie

Romania, locul II in UE la cresterea productiei industriale, in iulie


Productia industriala a scazut cu 2,1% in zona euro si cu 1,7% in Uniunea Europeana, in luna iulie 2013, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, dar cele mai mari cresteri din randul statelor membre UE au fost inregistrate in Estonia si Romania, arata datele publicate joi de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Potrivit Eurostat, productia industriala a scazut in 15 state membre, a crescut in sapte state si a ramas stabila in Slovenia. Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Estonia (7,8%), Romania (7,3%) si Polonia (3,8%).

In iulie 2013 comparativ cu luna precedenta, productia industriala a scazut cu 1,5% in zona euro si cu 1% in Uniunea Europeana.

Potrivit Eurostat, productia industriala a scazut in 12 state membre (inclusiv in Romania), a crescut in zece state membre si a ramas stabila in Marea Britanie. Cele mai mari scaderi au fost inregistrate in Irlanda (minus 8,7%), Malta (minus 6,7%), Portugalia (minus 3,2%), Grecia (minus 2,8%) si Germania (minus 2,3%). Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Lituania (3,3%), Danemarca (2,3%), Estonia (2,1%) si Finlanda (2%).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1617 ori