Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania a inregistrat in septembrie a doua mare crestere a productiei industriale din UE

Romania a inregistrat in septembrie a doua mare crestere a productiei industriale din UE


Romania a inregistrat in luna septembrie a doua mare crestere a productiei industriale din Uniunea Europeana (UE), atat fata de aceeasi luna a anului trecut, cat si comparativ cu august, in timp ce Irlanda a consemnat cel mai puternic avans in ambele situatii.

Raportat la septembrie anul trecut, productia industriala a crescut in 16 tari din UE si a scazut in noua, in timp ce trei tari nu au furnizat date, se arata intr-un raport al Eurostat, biroul de statistica al UE.

Productia industriala a crescut cu 1,1% in zona euro fata de septembrie 2012 si cu 1,2% la nivelul UE.

Cele mai puternice cresteri au fost inregistrate in Irlanda (11,7%), Romania (8,9%), Slovacia (7,5%) si Polonia (5,6%). Cele mai mari scaderi au avut loc in Luxemburg (4%), Croatia (3,9%) si Italia (3%).

Comparativ cu luna august, 13 tari membre au anuntat cresteri ale productiei industriale, iar 12 scaderi, in timp ce Belgia, Cipru si Austria nu au transmis date catre Eurostat.

Cel mai puternic avans lunar a fost raportat de Irlanda (2,9%), urmata de Romania (2,4%), Ungaria (1,8%) si Polonia (1,4%). Cele mai ample scaderi au fost inregistrate de Portugalia (11,2%), Luxemburg (4,1%), Croatia (3,3%) si Cehia (2,8%).

In zona euro, productia industriala a scazut in septembrie, fata de august, cu 0,5%, in timp ce la nivelul UE a coborat cu 0,2%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1232 ori