INS: Cum va evolua activitatea economica in septembrie-noiembrie

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 10:51
2105 citiri
INS: Cum va evolua activitatea economica in septembrie-noiembrie

Sectoarele industriei prelucratoare, comertului si serviciilor se vor caracteriza printr-o relativa stabilitate in perioada septembrie - noiembrie 2012, potrivit Institutului National de Statistica. In schimb, sectorul constructiilor va inregistra o scadere.

Managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni o tendinta de relativa stabilitate a activitatii (sold conjunctural +4%). Printre activitatile pentru care se estimeaza cresteri se numara fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor si, respectiv, fabricarea

hartiei si a produselor din hartie (solduri conjuncturale +27%), fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice (sold conjunctural +18%) si fabricarea echipamentelor electrice (sold conjunctural +17%).

Evolutia comertului cu amanuntul in perioada septembrie - noiembrie 2012

Sectorul comertului cu amanuntul se va caracteriza printr-o relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +4%), tendinta care se va manifesta si in cazul vanzarilor de marfuri (sold conjunctural +1%).

Volumul comenzilor va creste moderat (sold conjunctural +9%), conform Institutului National de Statistica.

Managerii estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra cresteri pentru urmatoarea perioada (sold conjunctural +30%).

Cum va evolua sectorului productiei industriale in urmatoarele trei luni

Preturile productiei industriale vor avea o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +15%).

In activitatea de constructii, in urmatoarele trei luni se va inregistra o scadere a volumului productiei (sold conjunctural -16%).

Managerii estimeaza o scadere moderata a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -14%).

Preturile lucrarilor din constructii vor creste moderat in perioasa septembrie-noiembrie 2012 (sold conjunctural +13%).

Evolutia sectorului de servicii in urmatoarele trei luni

Cererea de servicii va cunoaste relativa stabilitate (sold conjunctural 0%) in perioada septembrie - noiembrie 2012.

Preturile de vanzare sau de facturare ale serviciilor vor creste moderat (sold conjunctural +12%), conform Institutului National de Statistica.

#INS industria prelucratoare, #evolutie industria prelucratoare, #comert cu amanuntul 2012, #sector servicii 2012, #activitate economica 2012 , #Industria