Afacerile industriale s-au redus cu 17,9%

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 10:16
1732 citiri
Afacerile industriale s-au redus cu 17,9%

Cifra de afaceri din industrie a scazut in ianuarie cu 17,9% fata de prima luna a anului trecut, pe fondul prabusirii activitatii din industria prelucratoare, a anuntat, miercuri, Institutul National de Statistica (INS).

Afacerile din industria prelucratoare s-au redus in ianuarie cu 18,6% fata de aceeasi luna din 2008, iar cea extractiva cu 7,1%.

Pe marile grupe industriale, toate sectoarele au inregistrat scaderi. Cifra de afaceri din industria energetica s-a diminuat cu 34,2%, in industria bunurilor intermediare, cu 27,4%, in cea a bunurilor de folosinta indelungata, cu 22,9%.

In ianuarie, scaderi mai modeste au fost inregistrate in industria bunurilor de capital (-9,7%) si industria bunurilor de uz curent (-0,8%) fata de luna similara din 2008. Fata de decembrie, afacerile din industria prelucratoare s-au micsorat cu 18,2%, iar cele din sectorul extractiv cu 7,5%.

Pe marile grupe industriale cifra de afaceri a inregistrat scaderi in toate sectoarele, cea mai importanta fiind in industria bunurilor de folosinta indelungata, de 30,4%.

Pierderi mari au mai fost raportate in ianuarie si de afacerile din industria bunurilor de capital, de 26,6%, cele din industria bunurilor de uz curent, de 20,1%, si industria bunurilor intermediare, de 10,1%. In industria energetica, scaderea fata de luna anterioara a fost de 0,9%. 

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#activitate, #afaceri, #cifra, #de, #industrie , #Industria