Shell a gasit o modalitate sa scape de taxe. Afla detalii!

Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 15:06
1805 citiri
Shell a gasit o modalitate sa scape de taxe. Afla detalii!
Foto: Paza de Coasta SUA

Compania Shell ar fi mutat o platforma petroliera din Alaska pentru a evita taxe in valoare de pana la sase milioane de dolari, sustine democratul Ed Markey, membru al Comitetului pentru Resurse Naturale din cadrul Camerei Reprezentantilor a Congresului SUA.

Aceasta afirmatie vine dupa ce oficialii guvernului federal au anuntat, marti, ca vor incepe sa evalueze programul de forare Shell din zona artica, scrie Reuters.

Cu aceasta ocazie ei doresc sa dezvolte noi reglementari pentru aprobarea pe viitor a operatiunilor de exploatare a zacamintelor de petrol din aceasta zona.

Shell a incercat sa mute platforma petroliera Kulluk chiar in Ajunul Anului Nou, in conditii meteorologice apropiate de cele ale unui uragan. Drept urmare, aceasta s-a lovit de stancile din apropierea unei insule din Alaska si a esuat.

Shell ar fi trebuit sa plateasca taxe de pana la sase milioane de dolari in cazul in care platforma ar fi ramas pe teritoriul statului Alaska pana pe 1 ianuarie 2013.

Compania a investit, incepand cu 2005, 292 de milioane de dolari pentru retehnologizarea acestei platforme, iar investitiile totale Shell pentru exploatarea rezervelor arctice din aceeasi perioada se ridica la nivelul de 4,5 miliarde de dolari.

Reprezentantii Shell au negat insa ca mutarea platformei s-ar fi facut pentru a evita taxele, sustinand ca singura motivatie au fost ingrijorarile cu privire la siguranta Kulluk.

#forare zona arctica Shell, #platforme petroliere Shell, #exploatare petrol Alaska Shell, #platforme petroliera Alaska, #taxe Shell SUA , #Industria petroliera