Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul industriei petroliere si a gazelor s-a ridicat la 320 mld. de dolari in 2011

Profitul industriei petroliere si a gazelor s-a ridicat la 320 mld. de dolari in 2011


Industria petroliera si a gazelor naturale a inregistrat in 2011 un profit de 319,9 miliarde de dolari la nivel mondial, in crestere cu 29% fata de 2010, potrivit studiului anual Ernst & Young - Global oil and gas reserves.

Companiile care activeaza in aceste industrii au realizat venituri de 1,2 trilioane de dolari, in crestere cu 27% fata de anul anterior, pe fondul majorarilor de pret ale petrolului si gazelor naturale.

Pe de alta parte, si costurile de productie au crescut cu 31% in 2011, datorita cresterii costurilor cu forta de munca si serviciile si cresterii cheltuielilor si taxelor de productie.

Totusi, rezultatele inregistrate in industria de petrol si gaze in 2011 au fost mixte. Preturile au atins niveluri destul de ridicate ceea ce a permis companiilor realizarea unor venituri in crestere, insa costul inflatiei a fost resimtit in segmentul upstream. In acest context, controlul costurilor si reducerea riscurilor au dobandit o importanta tot mai mare in eforturile facute de companii pentru a creste.

Rezervele globale de petrol au crescut in fiecare an al perioadei studiate (2007-2011), inregistrand o crestere de 1% in 2011. Productia globala de petrol a scazut cu 4% in 2011, fiind afectata in special de declinul inregistrat in regiunile din Africa si Orientul Mijlociu, datorat in mare parte instabilitatii politice, precum si de declinul inregistrat in Europa, ca urmare a scaderii constante a investitiilor pe durata mai multor ani.

Rezervele globale de gaze naturale au crescut cu 4% in 2011, inregistrand o crestere totala de 27% in perioada de 5 ani cuprinsa de studiu. Productia de gaze naturale a crescut cu 4% in 2011. Cele mai mari cresteri, atat la nivelul rezervelor, cat si la cel al productiei de gaze, au fost inregistrate, in 2011, in zona Asia-Pacific si SUA.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2792 ori