Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Operatorii din industria alimentara, interesati de exportul de carne de vita in China

Operatorii din industria alimentara, interesati de exportul de carne de vita in China


Mai multi operatori din industria alimentara sunt interesati sa exporte carne de vita in China, iar la cererea acestora, au loc, la Bucuresti, discutii intre reprezentanti ai Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si ai Administratiei Generale pentru Controlul Calitatii, Inspectiei si Carantinei din Republica Chineza, in perioada 17 - 25 februarie.

Aceasta prima etapa de intalniri a fost stabilita in 2013, prin semnarea unui Memorandum de Intelegere privind sanatatea animala si siguranta alimentelor.

Partea chineza si-a manifestat interesul pentru deschiderea unor noi domenii de cooperare, de incepere a unor negocieri privind importurile din Romania de carne de bovine, porci vii, ovine si pasare, precum si de lapte si produse din lapte.

Partile discuta subiecte privind legislatia in domeniu, modul de prevenire al bolilor, modul de verificare in laboratoare si cel de emitere al certificatelor sanitare veterinare.

Bucurestiul si Beijingul au parafat la sfarsitul lunii noiembrie, la Bucuresti, doua Protocoale de intelegere privind exportul de bovine pentru reproductie si exportul de carne de porc congelata in R.P. Chineza.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2288 ori