Aproximativ 30-40% din produsele alimentare din lume se irosesc, ca urmare a conditiilor neadecvate de pastrare sau din alte motive, in contextul in care una din sase persoane sufera de malnutritie, a semnalat vineri directorul executiv al McKinsey & Company, Dominic Barton, la Forumul economic international, care se desfasoara la Sankt Petersburg.
"Potrivit estimarilor, aruncam 30% - 40% din totalul produselor alimentare, din cauza ca se altereaza, ca urmare a conditiilor neadecvate de pastrare, sau din cauza utilizarii necumpatate", a afirmat Dominic Barton, in cadrul unei dezbateri dedicate asigurarii populatiei cu materii prime.
In context, el a estimat ca preturile materiilor prime vor inregistra o usoara crestere in urmatorii ani si a avertizat ca omenirea s-ar putea confrunta cu o penurie si mai mare de apa. "Daca vom intrebuinta apa in modul in care o folosim acum, vom avea o cerere de 40% neacoperita", a spus Dominic Barton.
Depasirea crizei economice si stabilitatea energetica sunt principalele subiecte de pe agenda celei de-a XVI-a editie a Forumului economic international de la Sankt Petersburg (nord), eveniment ce se vrea o replica a Forumului de la Davos, Elvetia. La reuniune iau parte peste 1.400 de persoane - reprezentanti ai mediului de afaceri din Rusia si din strainatate, experti si oameni politici.