Gazprom nu poate livra Europei volume suplimentare de gaz

Sambata, 04 Februarie 2012, ora 13:31
1345 citiri
Gazprom nu poate livra Europei volume suplimentare de gaz

Gazprom nu poate asigura livrarile unor volume suplimentare de gaz solicitate de Europa occidentala din cauza valului de frig, a declarat sambata Aleksandr Medvedev, Directorul diviziei export a Gazprom.

"Gazprom nu poate satisface pentru moment cererea de volume suplimentare a partenerilor nostri din Europa occidentala", a spus Medvedev, citat de agentiile de presa ruse preluate de AFP.

Joi, Medvedev s-a declarat "uimit" de stirile potrivit carora livrarile de gaze naturale rusesti catre Europa au fost reduse in ultimele zile, adaugand ca de fapt grupul rus si-a majorat exporturile in conditiile in care Europa a fost afectata de temperaturi extrem de scazute, potrivit Reuters.

La inceputul acestei saptamani Comisia Europeana a anuntat ca livrarile de gaze naturale spre Italia via granita cu Austria au fost reduse cu 10% comparativ cu nivelul normal. De asemenea, grupul austriac OMV a anuntat ca livrarile de gaze naturale rusesti spre centrul european de la Baumgarten erau joi cu 30% mai mici decat nivelul normal.

#gaze naturale Europa, #livrari Gazprom Europa, #consum gaze Europa 2012 , #Gaze naturale