Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gazoductul romano-moldovean ar putea fi gata intr-un an

Gazoductul romano-moldovean ar putea fi gata intr-un an


Romania vrea sa deruleze lucrarile pentru constructia gazoductului Iasi-Ungheni in perioada februarie - noiembrie 2013, a declarat presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale a Romaniei (ANRM), Gheorghe Dutu, luni, la Chisinau.

Presedintele ANRM a avut o intrevedere cu premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, anunta Agerpres.

Oficialul roman a adaugat ca in 30 de zile va fi anuntata licitatia pentru selectarea executorului.

Proiectul prevede constructia a 31 kilometri de conducta pe teritoriul Romaniei si a noua kilometri pe teritoriul Republicii Moldova, plus traversarea raului Prut. Costul estimativ al proiectului este de 19 milioane de euro, o parte din cheltuieli urmand a fi acoperite din fonduri europene.

Vlad Filat a precizat ca Republica Moldova a realizat deja etapele necesare in conformitate cu angajamentele din Declaratia comuna in domeniul energetic din 17 iulie 2012.

Potrivit lui Vlad Filat, au fost elaborate documentele tehnice necesare pentru realizarea proiectului, a fost selectat traseul pentru constructia gazoductului pe teritoriul Republicii Moldova si a fost realizata procedura de achizitie a terenurilor.

Constructia gazoductului a fost agreata si inclusa in Protocolul de colaborare moldo-roman din 24 mai 2010 si in Memorandumul dintre Ministerul Economiei al Republicii Moldova si Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri al Romaniei din 25 octombrie 2010.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2135 ori