Bulgaria va dubla capacitatea depozitului sau de gaze

Luni, 16 Aprilie 2012, ora 15:20
1115 citiri
Bulgaria va dubla capacitatea depozitului sau de gaze

Bulgaria va extinde singurul depozit de gaze din Bulgaria, cel de la Chiren, astfel incat acesta sa ajunga la o capacitate de un miliard de metri cubi de gaze, fata de 450 de milioane de metri cubi, care este capacitatea actuala, potrivit agentiei de stiri Novinite.

Acest proiect urmeaza sa fie finalizat in 2015 si sa necesite circa 200 de milioane de euro, a declarat Kiril Temelkov, seful Bulgartransgaz, transportatorul bulgar de gaze.

Bulgartransgaz este o divizie a monopolului de stat Bulgargaz.

"Banii vor fi obtinuti din credite, dar si din activitatea companiei", a spus Temelkov, adaugand ca, anul viitor, capacitatea depozitului va fi doar cu putin extinsa, proiectul urmand sa fie finalizat in mai multe etape.

"Acum analizam structura depozitului, apoi vom vedea ce proiecte putem dezvolta pentru interconectari cu tarile vecine", a mai spus reprezentantul companiei de stat.

El a mai spus ca, in prezent, din capacitatea de 450 de milioane de metri cubi a depozitului, doar 150 de milioane de metri cubi sunt ocupate.

Temelkov a mai spus ca decizia Parlamentului de a interzice exploatarea gazelor de sist impiedica dezvoltarea sectorului de gaze din Bulgaria.

Spre comparatie, in Romania exista sapte depozite de gaze (sase detinute de Romgaz si unul de GDF Suez), cu o capacitate totala de circa 3 miliarde de metri cubi.

#depozit gaze Bulgaria, #depozit gaze Chiren, #gaze naturale Bulgaria , #Gaze naturale