Lazaroiu: ANOFM cheltuieste banii pe consiliere si informare

Marti, 28 Iunie 2011, ora 17:34
1541 citiri
Lazaroiu: ANOFM cheltuieste banii pe consiliere si informare

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu s-a aratat nemultumit de modul in care functioneaza ANOFM, subliniind faptul ca institutia cheltuieste multi bani pe consiliere si informare, potrivit Mediafax.

Ministrul a reluat ideea organizarii de agentii regionale care sa faca politicile de ocupare, precizand ca exista deja initiative locale in acest sens, care urmeaza sa se puna in practica cu bani europeni.

"La ANOFM lucrurile nu sunt foarte clare. Nu functioneaza asa cum ar trebui sa functioneze. (...) Se duc prea multi bani pe consiliere si informare. Nu zic ca e rau, dar a crescut brusc suma alocata pentru astfel de activitati", a spus Lazaroiu, in Comisia de munca din Camera Deputatilor.

Miercurea trecuta, ministrul Muncii a sustinut ca politicile de ocupare ar trebui transferate la nivel regional, avand in vedere ca sunt diferente prea mari intre regiunile de dezvoltare.

"Sunt agenti intermediari mult mai performanti decat ANOFM. Intermediarii lucreaza foarte nisat, asigura in special zona foarte calificata, iar ANOFM acopera zonele cu slabe calificari si o slaba educatie. Dar nu pot sa spun ca o fac bine", a declarat Lazaroiu la dezbaterea publica "Piata muncii in Romania: competitie, eficienta si legalitate".

Ministrul a precizat ca, potrivit legii, angajatorii ar trebui sa declare la agentiile de ocupare posturile vacante, dar nu fac acest lucru. In acest context, ar fi necesara o analiza a legii pentru a se vedea daca este suficient de clara, a opinat Lazaroiu.

"Pana la urma, ANOFM ar trebui sa fie unul dintre competitorii de piata, sa nu aiba monopol. Ar trebui sa orientam competentele la nivel regional pentru ca regiunile ar putea face mult mai bine politicilor de ocupare. Exista diferente mari intre regiuni si, la nivel local, politicile se pot face mult mai bine decat de la minister", a sustinut Sebastian Lazaroiu.

#anofm, #sebastian lazaroiu, #forta munca, #consiliere, #informare, #buget anofm , #Forta de munca