Autoritatile locale, obligate sa reduca arieratele cu minim 85% in doua luni

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 17:07
1462 citiri
Autoritatile locale, obligate sa reduca arieratele cu minim 85% in doua luni

Autoritatile locale care inregistreaza arierate la 31 ianuarie 2013 vor fi obligate sa reduca volumul datoriilor cu cel putin 85% in termen de doua luni, pana la 31 martie, in caz contrar Trezoreria urmand sa limiteze platile care pot fi efectuate din contul acestora.

Unitatile teritoriale ale Trezoreriei vor fi autorizate in acest caz sa nu opereze plati din conturile unitatilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale si institutiilor de subordonare locala.

Singurele exceptii acceptate vor fi platile pentru achitarea drepturilor salariale si a contributiilor aferente acestora, pentru stingerea arieratelor, precum si pentru achitarea cheltuielilor cu hrana persoanelor din institutiile de asistenta sociala si a celor din institutiile de sanatate, releva un proiect de ordonanta de urgenta obtinut de Mediafax.

"Nu se iau in considerare arieratele aflate in litigiu. In cazul nerespectarii prevederilor, unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului sunt autorizate sa nu opereze plati din conturile unitatilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale si institutiilor de subordonare locala, cu exceptia platilor pentru achitarea drepturilor salariale si a contributiilor aferente acestora, pentru stingerea arieratelor, precum si pentru achitarea cheltuielilor cu hrana persoanelor din institutiile de asistenta sociala si a celor din institutiile de sanatate", se arata in document.

Decizia este motivata de Guvern, printre altele, prin volumul mare al arieratelor inregistrate de unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale fata de furnizorii de bunuri, servicii si lucrari.

#arierate companii stat, #valoare arierate Romania, #valoare datorii , #Datoria publica