Roubini vrea mai multa austeritate

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 19:40
1591 citiri
Roubini vrea mai multa austeritate
Previziuni Nouriel Roubini

Cunoscutul economist Nouriel Roubini, cunoscut pentru faptul ca a prezis criza financiara, a facut un apel la politicieni, cerandu-le sa ia masuri de austeritate mai dure, pentru ca acestea sunt necesare in abordarea problemelor economice actuale.

Economistul atrage atentia ca, fara mai multe masuri de austeritate, zona euro este amenintata de riscuri financiare. Pana acum, "zona euro a fost intr-o faza de negare, pentru ca unele dintre statele membre sunt insolvabile si incapabile sa supravietuiasca intr-o uniune monetara", atrage atentia Roubini, citat de CNBC.

In SUA, consolidarea fiscala a fost amanata. De asemenea si alte reforme structurale, care vizeaza investitii in infrastructura si educatie, dar si restabilirea cresterii economice, au fost amanate.

In ceea ce priveste China, aceasta a persistat sa investeasca in monedele slabe, pentru a se asigura ca isi sprijina propriile exporturi, mai spune Dr. Doom. Economiile asiatice se vor resimti din cauza scaderii economice a Chinei, in timp ce America Latina va avea de suferit din cauza preturilor mici ale materiilor prime. Tarile Europei Centrale si de Est sunt expuse la destramarea zonei euro, mai crede economistul.

#nouriel roubini, #crestere economica, #masuri austeritate Roubini , #Criza financiara