Perspectivele economiei globale se vor deteriora in 2012 - Studiu PwC

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 13:21
1279 citiri
Perspectivele economiei globale se vor deteriora in 2012 - Studiu PwC

Aproape 50% dintre directorii generali din intreaga lume intervievati de PwC sunt de parere ca perspectivele economiei globale se vor deteriora in acest an, in timp ce numai 15% cred ca economia globala se va imbunatati in 2012.

Cu toate acestea, directorii generali sunt mult mai increzatori in perspectivele de crestere ale propriilor companii in urmatoarele 12 luni, 40% dintre respondenti mizand pe afaceri in crestere in 2012, ceea ce arata ca directorii generali au invatat cum sa-si gestioneze companiile in perioade dificile si imprevizibile.

Directorii generali sunt mai pesimisti cu privire la perspectivele de crestere pe termen scurt ale companiilor lor decat la inceputul anului trecut atunci cand 48% se declarau "foarte increzatori" ca vor inregistra venituri in crestere.

Cu toate acestea, nivelul de incredere ramane mai ridicat decat in perioada 2008-2009, atunci cand numai 20-30% dintre directorii generali credeau in perspectivele de crestere ale companiilor lor pe termen scurt.

"Increderea directorilor generali este clar pe un trend descendent, acum cand se confrunta cu urmarile recesiunii. Acestia sunt dezamagiti de evolutia economiei globale si de ritmul lent al redresarii. Optimismul care a inceput sa se refaca dupa caderea din 2008 incepe sa se estompeze", a declarat Dennis Nally, presedintele PwC International.

"Actuala criza a datoriilor suverane din Uniunea Europeana, impreuna cu celelalte incertitudini economice, au surpat increderea in cresterea economica globala. Acest fenomen se face simtit chiar si la nivelul pietelor dinamice din Asia si America Latina."

#perspective economice, #studiu PwC, #perspective economice studiu , #Criza economica