Videanu: In T2 vom avea posibilitatea reluarii cresterii economice la nivel national

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 10:55
1261 citiri
Videanu: In T2 vom avea posibilitatea reluarii cresterii economice la nivel national

Ministrul economiei, Adriean Videanu, considera ca in trimestrul doi vom avea posibilitatea reluarii cresterii economice la nivel national, precizand ca energia, gazul si productia industriala reprezinta cele trei domenii importante care participa la reluarea cresterii economice, informeaza NewsIn.

"As vrea sa ne iasa din cap ideea care ne-a fost inoculata de mici si anume ca Romania este o tara bogata. Nu, Romania este o tara saraca si trebuie sa se comporte ca atare in gestionarea tuturor resurselor publice pe care le are. As putea spune, subiectiv fiind, energia, gazul si productia industriala sunt cele trei elemente importante care in cursul anului 2009, practic au contribuit la stoparea caderii economice a Romaniei. Mai mult decat atat, in primele luni ale acestui an, in continuare energia, gazul si productia industriala reprezeinta cele trei domenii importante care participa la reluarea cresterii economice. Eu cred ca in trimestrul doi vom avea posibilitatea reluarii cresterii economice la nivel national", a declarat intr-un interviu pentru HotNews.ro, ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu.

Potrivit ministrului economiei, Guvernul nu va renunta la deciziile de reducerea a cheltuielilor publice, acestea fiind masuri temporare, iar dupa o perioada care ar putea fi cuprinsa intre 6 luni si un an se va reveni la o situatie de "normalitate" in ceea ce priveste plata pensiilor si salariilor.

 

#videanu reluare crestere economica , #Crestere economica