Germania pregateste un plan pentru cresterea economica in UE

Vineri, 25 Mai 2012, ora 11:38
1028 citiri
Germania pregateste un plan pentru cresterea economica in UE

Guvernul german va prezenta un plan in sase puncte in scopul de a impulsiona cresterea economica in Uniunea Europeana, care va include reforme pe piata muncii in spatiul comunitar si stimulente fiscale pentru investitorii straini din tarile aflate in situatie critica, potrivit Der Spiegel.

Executivul cancelarului Angela Merkel intentioneaza sa raspunda in acest fel presiunilor tot mai mari ale partenerilor sai europeni in ceea ce priveste cresterea economica.

Recomandarile Berlinului vor include o reforma in sectorul muncii similara celei realizate in Germania, care a condus la o scadere continua a somajului de la numarul record de cinci milioane inregistrat in 2005 la cele circa trei milioane din prezent.

Printre masurile propuse de Berlin se numara flexibilizarea normelor de protectie impotriva concedierilor, crearea unui fel de zone speciale pentru tarile aflate in situatie critica precum Grecia in care sa existe stimulente fiscale pentru investitorii straini, precum si facilitarea privatizarii unor intreprinderi de stat, tot in conformitate cu modelul german.

#Germania plan crestere economica, #crestere economica UE plan , #Crestere economica