Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca mondiala: Economia globala scade accelerat, peste previziuni

Banca mondiala: Economia globala scade accelerat, peste previziuni


Banca Mondiala a revizuit previziunile de crestere a economiei globale in scadere pe viitorii trei ani, precizand ca o recesiune in zona euro risca sa accentueze incetinirea cresterii economice si pe pietele emergente, precum India si Mexic.

Economia mondiala va creste cu 2,5% in acest an, desi in iunie se estimase o crestere de 3,6%, iar zona ero a-ar putea contracta cu 0,3%, comparativ cu estimarea anterioara de crestere de 1,8%, in timp ce perspectiva de crestere a economiei americane s-a redus de la 2,9% la 2,2%, au declarat reprezentantii Bancii Mondiale, scrie Bloomberg.

"Problemele din Europa si cresterea slaba din tarile in curs de dezvoltare creste riscul ca economia fiecarei zone sa o influenteze pe cealalta, rezultatul final fiind o economie globala si mai slaba", potrivit unui comunicat emis de Banca Mondiala.

China, cea de-a doua cea mai mare economie din lume, a raportat ca investitiile straine directe au inregistrat in decembrie, cea mai mare scadere din iulie 2009, subliniind avertismentele Bancii Mondiale potrivit carora economiile din tarile in curs de dezvoltare, ar trebui sa se pregateasca pentru ce este mai rau.

Banca Mondiala avertizeaza ca turbulentele din Europa au potentialul de a declansa o criza financiara globala, similara celei din 2008.

"In ciuda masurilor importante care au fost luate, posibilitatea unei escaladarii a crizei din Europa nu pote fi exclusa", se mentioneaza in comunicat.

Pentru 2013, Banca Mondiala estimeaza o expansiune economica la nivel mondial de 3,1%, cu 0,5% sub estimarile anterioare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1333 ori