Ciolos: Am venit cu o noua abordare pentru Politica Agricola Comuna

Joi, 13 Septembrie 2012, ora 15:10
2055 citiri
Ciolos: Am venit cu o noua abordare pentru Politica Agricola Comuna

Dacian Ciolos, comisarul european pentru Agricultura, a declarat ca reforma Politicii Agricole Comune vizeaza masuri diferite pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene, ceea ce ar putea genera plati directe la hectar diferentiate pe regiuni.

"Am venit cu o alta abordare: recunoastem ca exista o diversitate si nu avem ambitia sa avem aceeasi politica in toate statele. Nu cred ca trebuie sa asteptam finalizarea reformei pentru ca Romania sa isi stabileasca obiectivele in agricultura. Nu trebuie sa mai astepte masurile UE", a declarat Ciolos in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit acestuia, Romania ar trebui sa gandeasca si o directie de dezvoltare a agriculturii cu tinte pentru urmatorii 10-15 ani.

"Trebuie stabilite niste tinte in perspectiva, in toate statele membre cu sector agricol important, ma lovesc de fiecare data de abordarea asta. Fiecare are o abordare a lor pe 10-15 ani si reforma PAC vine si schimba anumite prevederi. (...) In unele noi state membre, printre care si Romania, propunerile de la Comisie aproape ca intra prin branza, pentru ca nu sunt fixate foarte clar niste obiective", a argumentat Ciolos, aratand ca exista si o parte pozitiva a acestei realitati pentru ca exista o mai mare flexibilitate si nu inertie fata de reforma PAC propusa de Comisie.

Reformarea Politicii Agricole Comune ar putea aduce Romaniei fonduri europene suplimentare. Ministrul Agriculturii a declarat ca negocierile vizeaza ca tara noastra sa fie inclusa cu 11 milioane de hectare in loc de sapte milione de hectare la intrarea in UE.

#Dacia Ciolos, #Dacian Ciolos politica agricola , #Consultanta in agricultura