Peste 3.000 de firme din Iasi, date in judecata de Registrul Comertului

Marti, 19 Mai 2009, ora 17:05
2636 citiri
Peste 3.000 de firme din Iasi, date in judecata de Registrul Comertului

Peste 3.000 de firme din Iasi vor fi date in judecata de Oficiul pentru Registrul Comertului (ORC), deoarece administratorii acestora nu au depus situatiile financiare aferente anului 2007, transmite corespondentul NewsIn.

"Conform legii, firmele au obligatia sa depuna situatiile financiare si la Registrul Comertului. Anul acesta, vom da in judecata circa 3.000 de firme. Din experienta anilor trecuti, pentru circa o treime din firmele chemate in judecata se aplica, in final, procedura de dizolvare", a declarat directorul ORC Iasi, Gina Sindila.

Potrivit ORC, miercuri vor fi inaintate primele actiuni in instanta, urmand a fi chemate in judecata cateva sute de societati comerciale. Directorul ORC Iasi a mai spus ca, pe parcursul procesului, firmele pot depune situatia financiara si sa faca dovada in acest sens la instanta, moment in care actiunea in judecata ramane fara obiect si se incheie.

Conform legii, administratorii firmelor sunt obligati sa depuna situatiile financiare anuale si la Oficiul pentru Registrul Comertului, in termen de cel mult 15 zile de la data adunarii generale prin care sunt aprobate. Dupa implinirea a sase luni de la expirarea acestui termen, orice persoana interesata, precum si ORC, poate cere dizolvarea societatilor comerciale care se afla in aceasta situatie. Pe langa copia situatiei financiare, o firma mai trebuie sa depuna raportul cenzorilor sau al auditorilor financiar si procesul verbal al adunarii generale.

#comertului, #dizolvare, #financiara, #firme, #registrul, #situatie , #Comert