Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

INS: Afacerile au crescut cu aproape 5% in august

INS: Afacerile au crescut cu aproape 5% in august


Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut in august 2012 cu 4,7% ca serie bruta fata de luna precedenta si cu 0,7% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, potrivit Institutului National de Statistica.

Cresterea de 4,7% a cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, din august 2012 fata de august 2011, s-a datorat avansului vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (7,6%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (6,8%) si vanzarilor de produse nealimentare (1,2%).

Cresterea de 0,7% a cifret de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) in august 2012 fata de luna precedenta, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, s-a datorat avansului inregistrat de vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (2,3%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule (1,7%).

Vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 3% in august 2012 fata de luna anterioara.

Cum au evoluat vanzarile din comertul cu amanuntul in august 2012 fata de august 2011

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut cu 4,9% in august 2012 fata de august 2011, ca serie bruta, ca urmare a avansului de 8,6% inregistrat de vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun, cresterii de 6,9% a vanzarilor carburantilor pentru autovehicule si avansului de 0,8% inregistrat de vanzarile de produse nealimentare.

Cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) aavansat cu 0,7% in august 2012 fata de august 2011, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (2,3%) si vanzarilor carburantilor pentru autovehicule (1,7%).

Cum au evoluat afacerile din comertul cu amanuntul in primele opt luni din 2012 fata de aceeasi perioada a anului trecut

In primele opt luni ale acestui an, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a crescut cu 4,3% fata de aceeasi perioada din 2011, datorita avansului vanzarilor de carburanti pentru autovehicule (9,3%), vaznarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (4,1%) si vanzarilor de produse nealimentare (1,7%).

In perioada ianuarie - august 2012, cifra de afecri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 4,4%, in urma avansului inregistrat de vanzarile de carburanti pentru autovehicule (8,9%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (4,5%) si vanzarilor de produse nealimentare (1

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 865 ori