Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cifra de afaceri in comert a crescut cu 11,7%

Cifra de afaceri in comert a crescut cu 11,7%

Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut in august cu 11,7% fata de aceeasi luna din 2010, a anuntat vineri Institutul National de Statistica (INS), conform NewsIn.

Comertul cu autovehicule a crescut cu 11,2% fata de august 2010, in timp ce comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor s-a diminuat cu 28,4%.

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cu 9,9% mai mare decat in august 2010.


Totodata, activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat in august o cifra de afaceri cu 14,4% mai mare comparativ cu iulie 2010. In serie bruta, cifra de afaceri din servicii pentru populatie a urcat cu 13,9% fata de cea de-a opta luna din 2010.


Fata de iulie, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut in august cu 1,9% in date ajustate sezonier si cu 1,6% in serie bruta.


Serviciile de piata prestate populatiei au scazut cu 1,9% in august fata de iulie, in serie ajustata si s-au majorat cu 0,1% in serie bruta.


In primele opt luni din 2011, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut cu 5,6%, in date ajustate sezonier, respectiv cu 3,5% in serie bruta fata de aceeasi perioada din 2010.


Serviciile de piata prestate populatiei in perioada ianuarie-august au sporit cu 10,4% fata de perioada similara din 2010, in serie ajustata, respectiv cu 9,1% in serie bruta.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 714 ori