Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afacerile din retail au crescut cu 8,2% in primele cinci luni

Afacerile din retail au crescut cu 8,2% in primele cinci luni


Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) s-a majorat in primele cinci luni cu 8,2%, datorita cresterii de produse nealimentare, cu 12,1%, alimente, bauturi si tutun (7,1%) si comertului cu carburanti (2,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a inregistrat o crestere cu 7,8% in primele cinci luni, datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+11,9%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+6,5%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+3,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie bruta, in luna mai 2014, comparativ cu luna precedenta, s-a majorat pe ansamblu cu 1,7%, datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+6,4%) si vanzarilor de produse nealimentare (+2,9%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 2,6%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, afacerile din comert in luna mai 2014, comparativ cu luna precedenta, au urcat cu 1,9%, ca urmare a cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+3,8%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+3,4%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 1,0%.

Comparativ cu luna mai 2013, afacerile din comert au inregistrat in luna mai a acestui an o crestere cu 9,2% datorita majorarilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+15,9%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+6,6%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+1,6%).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, afacerile din comert in luna mai 2014, comparativ cu luna mai 2013 au urcat cu 10,1% datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+16,6%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+6,6%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+3,6%).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1022 ori