Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afacerile din comertul auto, in scadere in luna iulie

Afacerile din comertul auto, in scadere in luna iulie


Cifra de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a scazut cu 5,5% in iulie 2012, comparativ cu luna anterioara, potrivit datelor anuntate luni de Institutul National de Statistica.

Aceasta diminuare a cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a avut loc pe fondul scaderilor inregistrate la comertul cu autovehicule (9,3%) in iulie 2012 fata de luna anterioara, la comerul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (7,8%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (4,7%).

Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 1,5% in iulie 2012 fata de iunie 2012.

Cresteri s-au inregistrat la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (10,4%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (7,3%).

Cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2012 a inregistrat pe total o scadere cu 6,5% in iulie 2012 fata de luna iulie 2011.

In primele sapte luni ale acestui an, cifra de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a scazut cu 2,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta diminuare a avut loc pe fondul scaderilor inregistrate la comertul cu autovehicule (4%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (1,2%).

Cresteri s-au inregistrat la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (0,9%) si la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (0,4%).

In primele sapte luni ale acestui an, cifra de afaceri pentru pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 2,6% fata de aceeasi perioada din 2011.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 899 ori