Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Voinea: Avem in vedere cresterea pensiilor cu 4% si a salariilor cu 3% in 2014

Voinea: Avem in vedere cresterea pensiilor cu 4% si a salariilor cu 3% in 2014


Scenariul de baza al bugetului pe 2014 include continuarea indexarii pensiilor cu 4% si cresterea fondului de salarii in sectorul public cu 3%, a declarat joi ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, la postul de televiziune Antena 3.

"Avem o schita a bugetului pe 2014, un scenariu de baza, de lucru, care include continuarea indexarii pensiilor cu 4% si cresterea fondului de salarii total cu aproximativ rata inflatiei, cu circa 3%. In interiorul acestei cresteri insa, majoritatea se duce pe plata hotararilor judecatoresti definitive.

Cand s-au taiat salariile cu 25%, multi bugetari au dat statul in judecata, au si castigat si apoi s-a dat o ordonanta in 2011 care a esalonat plata acestor drepturi castigate in instanta, in 2012 - 5% din suma totala datorata, in 2013 - 10%, iar anul viitor - 25%, circa doua miliarde de lei", a spus Liviu Voinea.

Ministrul delegat pentru buget s-a referit si la conditiile care fac posibila reducerea la 12% a cotei unice de impozitare.

"Fie creste colectarea semnificativ, prin reorganizarea ANAF, fie gasim alte surse de venituri la buget, fie se taie din alta parte, ca sa se acopere pierderea de venituri din astfel de masuri de stimulare fiscala", a afirmat Liviu Voinea.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1627 ori