Veniturile la buget au fost diminuate semnificativ in aprilie de incasarile din profit si accize

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 15:44
1261 citiri
Veniturile la buget au fost diminuate semnificativ in aprilie de incasarile din profit si accize

Veniturile colectate la buget in luna aprilie de catre ANAF au fost diminuate semnificativ de colectarile din impozitul pe profit, care au fost cu 13,09% sub nivelul bugetat, respectiv in suma de 2,32 miliarde de lei, dar si de accize, care au adus cu 5,81% mai putini bani fata de nivelul estimat, informeaza Mediafax.

Astfel, ANAF a colectat din accize suma de 1,25 miliarde de lei.

Incasari peste sumele anticipate au fost inregistrate la impozitul din venituri si salarii, dar si la TVA.

Incasarile din impozitul pe venituri si salarii au fost cu aproape 5% peste program, respectiv o suma de 1,47 miliarde de lei, in timp ce la TVA au fost colectate 2,95 miliarde lei, cu 6,21% peste suma estimata.

Veniturile bugetare realizate de ANAF in luna aprilie au insumat 13,21 miliarde de lei, reprezentand 98,55% din programul bugetat de 13,4 miliarde de lei.

La bugetul de stat veniturile au fost de 9,02 miliarde de lei, respectiv 96,64% din nivelul bugetat.

La bugetele de asigurari sociale, cea mai vizibila nerealizare a veniturilor a fost inregistrata la bugetul asigurarilor pentru somaj, unde incasarile de 110,85 milioane de lei au reprezentat doar 56% din nivelul programat.

Bugetul asigurarilor sociale de stat a colectat venituri cu 8,19% peste program, respectiv o suma de 2,94 miliarde de lei, in timp ce la bugetul Fondului national unic de asigurari de sanatate incasarile au totalizat 1,13 milarde de lei, reprezentand 98,49% din prevederile bugetare.

Veniturile bugetare realizate de ANAF in primele patru luni au insumat 44,43 miliarde de lei, cu 4% sub nivelul programat.

Incasarile au fost sub program cu 1,35% la impozitul pe venit, cu 6,52% la profit si cu 3% la TVA.

ANAF precizeaza ca printre motivele pentru care veniturile au fost mai mici decat cele anticipate se regaseste restituirea de TVA si accize in valoare de 1,96 miliarde de lei, contributiile la fondurile de pensii administrate privat virate de catre CNPAS prin diminuarea conturilor de venituri ale bugetului asigurarilor sociale de stat in suma 486,57 milioane de lei si sumele transferate pentru sponsorizarea entitatilor non-profit de 7,28 milioane de lei.

De asemenea, in perioada ianuarie-aprilie, ANAF a acordat amanari la plata datoriilor la buget pentru 4.286 de contribuabili pentru o suma totala de 1,5 miliarde lei.

 

#anaf venituri buget incasari accize , #Buget