Comisiile parlamentare au avizat bugetul ME

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 15:48
1206 citiri
Comisiile parlamentare au avizat bugetul ME

Comisiile parlamentare pentru politica economica, reforma, privatizare, industrii si servicii au avizat, miercuri, bugetul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Ministrul de resort, Adriean Videanu, a prezentat bugetul comisiilor reunite pentru circa doua ore, mult peste programul prevazut, precizeaza Mediafax.

"Fiecare ordonator de credite este mai putin multumit cu sumele alocate, dar asta e structura bugetului Romaniei din 2010", a declarat Videanu, la inceputul audierilor.


In prima parte a audierilor, el a prezentat principalele proiecte ale ministerului si sumele aferente din acest an, mentionand ca unele investitii ar putea beneficia de fonduri suplimentare la prima rectificare bugetara.


"Daca as fi avut un leu in plus, l-as fi dat pe securizarea iazurilor de decantare ", a spus Videanu, raspunzand intrebarii unui parlamentar, care a dorit sa afle care este primul proiect care ar fi beneficiat de fonduri in plus, daca bugetul ministerului ar fi fost mai mare.


El a spus ca, in cazul in care ar fi beneficiat de fonduri mai mari, ar fi suplimentat si alocarea pentru Programul nuclear pe segmentul productiei de apa grea.


"In 2009, este prima data in ultimii 20 de ani cand RAAN (Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare - n.r.) a trecut pe plus", a adaugat Videanu.


La finalul audierilor, ministrul a spus ca este multumit de proiectele pe care le are ministerul, dar ca ordonatorii principali de credite trebuie sa gaseasca solutii pentru derularea programelor, care sa nu necesite bani de la buget, acestia trebuind alocati in primul rand pentru problemele sociale.


Videanu a mai spus ca a primit o parte din amendamentele comisiilor reunite, dar i-a rugat pe membrii acestora sa accepte bugetul asa cum a fost propus, respectivele solicitari urmand sa fie luate in calcul la rectificarea bugetara.

 

#videanu, # buget, # aviz, # comisii, # proiecte , #Buget