Basescu: Guvernul sa actioneze pentru capitalizarea CEC

Marti, 30 Iunie 2009, ora 17:11
1665 citiri
Basescu: Guvernul sa actioneze pentru capitalizarea CEC

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca, in ceea ce priveste capitalizarea CEC, Guvernul trebuie sa actioneze si sa nu mai astepte decizia birocratilor de la Bruxelles, apreciind ca sistemul birocratic de la Bruxelles sa misca prea greu, iar IMM-urile au nevoie de finantare.

Basescu a spus ca, avand in vedere ca la sedinta CSAT au participat majoritatea membrilor Guvernului, a discutat cu acestia si subiecte care nu sunt legate de Consiliu, mentionand ca a recomandat Guvernului sa actioneze in vederea recapitalizarii CEC si sa nu mai astepte analiza de oportunitate din partea "birocratilor de la Bruxelles".

El a mentionat ca, in aceasta perioada de criza, IMM -urile au nevoie de finantare si nu se mai poate astepta pentru ca mecanismul birocratic de la CE sa se puna in miscare pentru efectuarea acelei analize.

Raspunzand unei intrebari, el a spus ca recapitalizarera se va face cu bani aprobati din buget.

Basescu a precizat ca acest lucru s-a stabilit inca din lunile februarie sau martie, de cand s-a aprobat bugetul.

Intrebat daca se poate trece in acest caz peste decizia Comisiei Europene, Basescu a tinut sa recomande ziaristilor sa citeasca declaratia presedintelui Frantei, Nicolas Sarkozy, referitoare la deficitele bugetare.

In acest context, Basescu a spus ca se pare ca sistemele birocratice nu sunt potrivite in perioadele de criza, iar statele membre UE trebuie sa-si asume in astfel de momente luarea unor decizii de actiune.

#basescu, #cec, #guvern , #Buget