Banca Transilvania refinanteaza creditele firmelor care s-au imprumutat la alte banci

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 17:05
1494 citiri
Banca Transilvania refinanteaza creditele firmelor care s-au imprumutat la alte banci

Banca Transilvania a lansat o facilitate de refinantare pentru firmele care au contractat credite de la alte banci pentru care ofera rate mai mici cu pana la 50% in primul an, a declarat miercuri directorul general al Bancii Transilvania, Robert C. Rekkers, precizeaza NewsIn.


"Facilitatea se adreseaza IMM-urilor care au o cifra de afaceri cuprinsa intre 1,5 si 4 milioane lei, precum si companiilor mari", a precizat Rekkers, care a adaugat ca dobanzile medii practicate pe piata pentru creditele nou acordate in lei se situeaza intre 11 si 14%.

Rekkers a mai spus ca Banca Transilvania detine o cota de piata de 10% pentru creditele in lei si de 5% la cele in euro.

Pentru a putea apela la aceasta facilitate de refinantare, firmele trebuie sa aiba o activitate de cel putin doi ani, o cifra de afaceri care sa nu fi scazut cu mai mult de 25% si sa nu aiba datorii restante catre buget mai vechi de 60 de zile.

Banca Transilvania (TLV) a raportat un profit net de 16,01 milioane lei (3,89 milioane euro) pentru activitatea din primul trimestru al acestui an, de 16 ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut.

#bt imm refinantare firme , #Buget