Targetul Romaniei in agricultura: 8 milioane de tone de grau

Joi, 21 Iulie 2011, ora 11:14
1440 citiri
Targetul Romaniei in agricultura: 8 milioane de tone de grau

Romania va trebui sa produca cel putin opt milioane de tone de grau in 2020, sustine ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, care adauga ca Romania trebuie sa aiba un stoc disponibil pentru export de cel putin patru milioane de tone, conform strategiei elaborate de minister pentru perioada 2014-2020.

"La grau ar trebui sa realizam la nivelul anului 2020 cel putin opt milioane de tone de grau, care ar inseamna un disponibil pentru export de cel putin patru milioane de tone. A intra in clubul exportatorilor de grau din piata mondiala nu este o chestiune foarte simpla, iar acest lucru se face cu pasi marunti", a mentionat Tabara.

Ministrul Agriculturii a precizat ca strategia elaborata de minister pentru perioada 2014-2020 nu este incheiata, urmand sa fie introduse datele si parametrii care reies din Recensamantul General Agricol.

Tabara a mai spus ca sustine amenajarea porturilor dunarene, foarte importante pentru exportul de cereale, precum si infiintarea unei burse a cerealelor la Braila sau Galati.

Ministrul a subliniat ca la Marea Neagra sunt producatori de cereale importanti, iar realizarea unei burse a cerealelor trebuie sa reprezinte o provocare pentru toti producatorii romani de cereale.

Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
În calitate de părinte, poate v-ați pus de multe ori întrebarea – care este tabăra cea mai potrivită pentru fiul meu de 12 ani? Dar pentru fiica mea de 10 ani? Taberele pentru juniori sunt...
#romania agricultura, #tabara, #tone grau agricultura , #Agricultura