Tabara: nu exista motive pentru scumpirea alimentelor

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 12:48
1306 citiri
Tabara: nu exista motive pentru scumpirea alimentelor

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat, joi, la un seminar organizat de Consiliul Concurentei, ca firmele care anunta majorari de preturi la alimente vor ramane cu produsele in raft si ca in urmatoarea perioada este posibila chiar o scadere a preturilor, transmite Mediafax.

"Cei care anunta majorari de preturi vor ramane cu produsele in raft. Nu exista motive pentru majorari si cred ca se vor duce in jos in urmatoarea perioada", a spus Tabara.

Ministrul suspecteaza o intelegere intre lanturile de hipermarketuri si procesatori in defavoarea producatorilor.

"Nu exista un control pe filiera de produs si trebuie sa gasim caile prin care sa eliminam disfunctionalitatile", a afirmat Tabara.

El crede ca a fost o greseala "capitala" constructia hipermarketurilor in oras.

"Nu le faci in oras, pentru ca sufoci productia primara. De ce trebuie sa fie deschise toata saptamana si sa sufoci magazinele de cartier", a spus Tabara.

Ministrul a adaugat ca a avut o intalnire cu sectorul bancar si va mai avea o alta saptamana viitoare. Potrivit lui Tabara, problema producatorilor agricoli este ca au putine garantii pentru a accesa credite bancare, iar statul va trebui sa gasesca resurse de garantare.

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a spus ca institutia pe care o conduce suspecteaza intelegeri intre marile lanturi de magazine si furnizori si are in lucru o investigatie in acest sens.

De asemenea, el crede ca statul nu ar trebui sa intervina si sa stabileasca pretul de vanzare al produselor. 

"Oricine sa vanda la ce pret vrea. Sunt state care nu restrictioneaza preturile de vanzare, iar oamenii pot vinde la ce preturi vor", a adaugat Chiritoiu.

Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
În calitate de părinte, poate v-ați pus de multe ori întrebarea – care este tabăra cea mai potrivită pentru fiul meu de 12 ani? Dar pentru fiica mea de 10 ani? Taberele pentru juniori sunt...
#tabara, #produse, #scumpire, #alimente , #Agricultura