Ministerul Agriculturii, cea mai mare rata de absorbtie pe toate fondurile din Romania

Joi, 17 Iunie 2010, ora 11:57
1234 citiri
Ministerul Agriculturii, cea mai mare rata de absorbtie pe toate fondurile din Romania

Ministrul agriculturii, Mihai Dumitru, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale are cea mai mare rata a absorbtiei pe toate fondurile din Romania, precizand ca rata de utilizare a fondurilor pentru perioada 2007 - 2013 este de aproape 40%, informeaza NewsIn.

Ministrul de resort a mentionat ca a primit reprosuri de la parlamentari si de la membrii comisiilor ca nu a comunicat mai mult cu PD-L-ul, insa nu a primit reclamatii in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene.

"Parlamentari, membri ai comisiilor mi-au reprosat ca nu am comunicat foarte mult cu partidul, cu PDL-ul, desi am fost in Parlament de fiecare data cand am fost invitat, desi am fost la Comisii o data pe luna, asa cum prevede regulamentul camerelor.

Nu am primit reprosuri in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene.

Avem cea mai mare rata a absorbtiei pe toate fondurile din Romania.

Am absorbit in totalitate fondurile pe 2009, iar ieri (miercuri - n.r.) am semnat pe fondul european de pescuit primele cinci proiecte in valoare de 4,7 milioane euro.

Astazi semnam alte noua proiecte in valoare de 27 milioane euro", a mentionat Mihail Dumitru. 

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#agricultura, #fonduri, #minister , #Agricultura