Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Constanta: Dunarea se revarsa peste terenurile agricole

Constanta: Dunarea se revarsa peste terenurile agricole


Peste 600 de hectare teren agricol au fost inundate pana in prezent in judetul Constanta, ca urmare a cresterii nivelului Dunarii.

Potrivit unei informari de luni a Prefecturii Constanta, evaluarea facuta de comitetele locale pentru situatii de urgenta din localitatile riverane Dunarii si Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral releva faptul ca au fost afectate de inundatii 631 hectare teren agricol, 44 ha padure, 98 ha pasune si 23 gradini.

Cea mai afectata localitate este Harsova, acolo unde 600 ha teren agricol, 50 ha pasune si fanete, 40 ha padure (puieti) au fost inundate.

Lucrarile hidrotehnice cu rol de aparare, de pe raza judetului Constanta, sunt supravegheate in permanenta de catre reprezentantii Sistemului de Gospodarire a Apelor Constanta, iar reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta - Grupul de Suport Tehnic pentru Inundatii si Accidente la Constructii Hidrotehnice monitorizeaza evolutia nivelului fluviului Dunarea, aferent judetului Constanta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1859 ori