Cati bani primesc agricultorii de la stat in 2013

Joi, 07 Martie 2013, ora 12:14
1660 citiri
Cati bani primesc agricultorii de la stat in 2013

Valoarea totala a ajutoarelor de stat acordate producatorilor agricoli pentru perioada 2012/2013 se ridica la 116,317 milioane lei, peste 65% din aceasta suma reprezentand subventia pentru motorina utilizata in agricultura.

Astfel, 76,6 milioane de lei sunt prevazute pentru plata ajutorului de stat pentru motorina utilizata in agricultura aferenta trimestrului IV din 2012, iar circa 30,87 milioane lei vor fi alocate pentru plata primelor de asigurare, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Ajutor de stat pentru plata primelor de asigurare se acorda pentru a veni in sprijinul producatorilor agricoli si pentru incurajarea acestora sa asigure culturile agricole, animalele, pasarile si familiile de albine, in anul 2013.

Ajutorul de stat se acorda intreprinderilor mici si mijlocii pentru plata primelor de asigurare conform contractelor de asigurare incheiate cu societatile de asigurare-reasigurare.

De asemenea, o suma de 5,81 milioane lei va fi distribuita pentru colectarea cadavrelor de animale.

Alte 3 milioane de lei sunt ajutoarele de stat destinate acoperirii costurilor legate de intocmirea si mentinerea registrului genealogic si de determinarea calitatii genetice a raselor de animale.

Aceste ajutoare pentru producatorii agricoli sunt asigurate de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii pentru anul 2013, iar modalitatea de plata va fi lunara, trimestriala sau semestriala in functie de categoriile ajutoarelor de stat.

#agricultura subventii, #bani agricultori 2013, #ajutoare stat agricultura 2013 , #Agricultura