Lukoil a ajuns la un acord privind compensatiile pentru petrolul contaminat

Luni, 14 Octombrie 2019, ora 11:42
2348 citiri
Lukoil a ajuns la un acord privind compensatiile pentru petrolul contaminat
Foto: Pixabay

Lukoil, al doilea producator de petrol din Rusia, a ajuns la un acord cu clientii sai privind compensatiile pentru pagubele provocate anul acesta de contaminarea petrolului cu clorura organica in conducta Druzhba, a anuntat luni directorul general Vagit Alekperov, transmite Reuters.

Va fi un acord in trei parti cu grupul energetic maghiar Mol si cu Transneft, care detine monopolul asupra conductelor petroliere din Rusia, le-a spus jurnalistilor Alekperov, in timpul vizitei in Arabia Saudita.

Lukoil intentioneaza sa-si stabilizeze furnizarile de titei catre Mol la un nivel cuprins intre 300.000 si 500.000 tone pe luna.

In aprilie, Rusia a oprit exporturile de petrol prin conducta Druzhba dupa ce un producator rus a contaminat petrolul cu mari cantitati de clorura organica. Aceasta substanta este utilizata pentru a creste productia de petrol, dar trebuie separata de titei inainte de livrarea petrolului deoarece poate deteriora echipamentele de rafinare.

O cantitate estimata la cinci milioane de tone de petrol contaminat (care in prezent este inlaturat prin utilizarea conductelor, spatiilor de depozitare, vagoanelor de cale ferata si navelor) ar fi intrat in conducta Druzhba, ceea ce obligat Rusia sa opreasca livrarile de petrol spre clientii din Belarus, Ucraina, Polonia, Germania si mai multe tari din Europa Centrala.

Lukoil Romania este unul dintre liderii pietei petroliere romanesti, avand o cota de aproximativ 20% din piata totala de produse petroliere. In prezent, compania Lukoil Romania detine rafinaria Petrotel si comercializeaza carburanti printr-o retea de 300 de statii de distributie.

#Lukoil compensatii petrol contaminat , #stiri Lukoil